POLITIKA PRIVATNOSTI

Macro electronic d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ostvarenje narudžbe; korisnicima je dana mogućnost pregleda njihovih podataka, kao i mogućnost da se njihovi podaci izbrišu ("Pravo na zaborav"). Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Macro electronic d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prikupljanje i korištenje informacija

Macro electronic d.o.o. cijeni i štiti Vašu privatnost. U procesu realizacije tražene usluge i za davanje obavijesti i informacija vezanih uz Vašu kupovinu ili drugu uslugu, koristit ćemo samo one informacije koje nam svojevoljno date. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ove informacije trećoj stranci na način koji nije naveden u ovoj izjavi.

Narudžba

Kako bi napravio narudžbu na ovim Internet stranicama, korisnik popunjava obrazac s kontakt informacijama (poput imena i e-mail adrese, adrese stanovanja, broja telefona). Ti podaci koriste se isključivo za realizaciju usluge.

Sigurnost

Ove Internet stranice poduzimaju sve mjere kako bi zaštitile podatke o korisniku. Pristup svim podacima o našim korisnicima je ograničen. Pristup povjerljivim podacima imaju samo zaposlenici kojima su isti potrebni kako bi obavili određenu uslugu. Za sva dodatna pitanja o sigurnosti na našim Internet stranicama možete poslati e-mail na: info@macro-electronic.hr.

Ispravci/ Ažuriranje osobnih podataka

Ako se korisnikovi osobni podaci promijene ili ako korisnik više ne želi našu uslugu, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih osobnih podataka koje posjedujemo. To se može izvršiti putem slanja zahtjeva o ispravljanju, ažuriranju ili brisanju na e-mail adresu: info@macro-electronic.hr

Koje podatke prikupljamo

Osobni podaci: • Ime i prezime, • Adresa klijenta • Adresa dostave naručene robe • Kontakt telefon • E-mail adresa • OIB

Svrha prikupljanja podataka

Macro electronic d.o.o. prikuplja Vaše osobne podatke, te ih koristiti isključivo za obradu narudžbe i dostavljanje naručenih proizvoda. Pružanje osobnih podataka u svrhu ispunjenja sklopljenog ugovora predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to može utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

Prijenos trećim stranama

Osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama, pod uvjetom da postoji pravna osnova za prijenos. Vaši osobni podaci mogu se prenositi sljedećim subjektima: • za realizaciju ugovora isporuke robe podatke ćemo dijeliti sa pružateljima distribucijskih usluga s kojima surađujemo Pružatelj distribucijskih usluga može korisnika pri isporuci roba ili usluga tražiti osobni dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke sa dokumenta. Ukoliko korisnik nije voljan predati takve podatke nužne za isporuku paketa, odnosno dokaz o naručiocu, usluga ili roba neće moći biti izvršena ili uručena. • državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid zbog neke treće obrade istih ili potrebe za ostvarivanje prava Macro electronic d.o.o. zbog nepoštivanja ugovora o pružanju usluga.

Koliko dugo zadržavamo Vaše podatke

Nakon što je korisnik dao privolu za spremanje i obradu svojih osobnih podataka, osobne podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče, odnosno dok nije zatraženo tzv. "Pravo na zaborav". U tom slučaju podaci će se čuvati u sustavu tvrtke dok postoji potreba za izvršenjem legitimne svrhe, a najmanje za vrijeme trajanja ugovora između korisnika i Macro electronic d.o.o..

Web shop

Pri kupovini na stranicama macro-electronic.hr prikupljamo samo podatke koji su nužni za isporuku naručene/kupljene robe, te se navedeni podaci pohranjuju u svrhu ispunjenja ugovora. Davanje osobnih podataka je odluka korisnika koji može, ali i ne mora koristiti usluge naše tvrtke. Ukoliko korisnik odluči ne pružiti podatke potrebne za izvršenje narudžbe, ista neće moći biti provedena.

Izmjena i ažuriranje podataka

Korisnik, u svakom trenutku, ima mogućnost pristupa svojim podacima pohranjenim na internetskim stranicama gdje ih može revidirati, mijenjati i brisati. Kupac, odnosno korisnik može u svakom trenutku dobiti informaciju o tome koje podatke Macro electronic d.o.o. ima pohranjene slanjem upita na e-mail adresu info@macro-electronic.hr. Povratnu informaciju na Vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog e-maila koji je zabilježen u našem sustavu s točnim podacima unutar e-maila ( ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju ), kako bismo Vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na zaborav osobnih podataka korisnika

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti slanjem zahtjeva na mail adresu info@macro-electronic.hr i podaci će biti brisani bez odgađanja, osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka, legitimni interes te osnova za ostvarenje vaših zakonskih prava.

Pravo na prigovor

Ukoliko unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor obratite se na mail adresu info@macro-electronic.hr . Uz prijavu nama, možete prijavu podnijeti i Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Zaštitu podataka shvaćamo ozbiljno i poduzimamo sve napredne tehnologije kako bi vaši podaci ostali zaštićeni. Provodimo sve razumne mjere za zaštitu podataka ali ne možemo jamčiti zaštitu informacija prenesenih na ili s interneta pa stoga nismo odgovorni za informacije koje na takav način primi treća strana. Macro electronic d.o.o. pohranjuje podatke isključivo unutar EU.

Obavijest o promjenama i kontakti

Izjavu o privatnosti, Macro electronic d.o.o., može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta o privatnosti na stranicama Macro electronic d.o.o.. Ovim putem pozivamo korisnike da povremeno pregledaju ovu izjavu. Ukoliko se korisnik ne slaže s ovom izjavom o privatnosti upućujemo korisnika da napusti, ne pristupa i ne koristi stranicu macro-electronic.hr . Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici macro-electronic.hr. Nastavak uporabe stranice od strane korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu izjavu o privatnosti.